25 Haziran 2012 Pazartesi

AKP Demokrasisi KESK’e Taktı - Bir Operasyon Daha


KESK’e altı ay içinde ikinci operasyon! Genel Başkan Lami Özgen ve birçok yöneticinin de aralarında olduğu 71 kişi gözaltında. Operasyon kapsamında çeşitli illerde evlere ve sendikalara baskınlar düzenleniyor.
‎Gerekçe hazır: “Onlar sendikacılık adı altında teröristlik yapıyor”! Peki, size göre kim terörist değil? Sendikacılık nasıl olur? Verilen sadakaları kabul ederek, devletin şefkatli kollarına güvenerek, her çıkardığı yasaya "kabul efendim" diyerek mi? Devletin eteğinin dibinden ayrılmayan Memur-Sen gibi mi? 
KCK işin bahanesi, AKP hükümeti 4+4+4 tasarısında, sadaka zammında, olası kürtaj yasasında (tesadüfe bakın, kürtaj meselesi tam da bugün meclise geliyor!) ve emperyalist savaş ya da askeri operasyonlarda muhalefet eden, edecek olan KESK'i susturmak ve KESK üzerinden gözdağı vermek istiyor. 
Burjuvaziden ders alalım, devlet bize hep düşmanı dışarıda aramayı öğütlüyor, oysa onun önceliği hep “iç düşman”, önce “iç düşman”la hesaplaşıyor. Tam da Karl Liebknecht’in dediği gibi, Başdüşman içeride! 

KESK'e bir önceki operasyon için, bkz. Kaçılın, "Demokratik" Anayasa Geliyor! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder