6 Haziran 2012 Çarşamba

Bütün Ülkelerin Patronları Grev Yasakçılığında Birleşti!


İMD olarak işçi sınıfının uluslararası düzeyde örgütlenmesi gerektiğini, işçi sınıfının vatanı olmadığını ve bu nedenle mücadelesi ile örgütlülüğünün de enternasyonal olmasını savunuyoruz.
Bu noktada belki de yapılacak en iyi şeyin “düşmandan öğrenmek” olduğunu düşünüyoruz. Patronlar da (işçi sınıfı kadar olmasa da) enternasyonal bir sınıftır, enternasyonal olarak örgütlenmektedir.
İşte kanıtı: Daha dün Türkiye’de Dünya Ekonomi Forumu toplandı. Dünyanın patronları “işçi sınıfını daha iyi nasıl sömürürüz”, “nasıl daha çok kâr ederiz” diye toplandılar.
İşte kanıtı: Radikal’in haberine göre, patronların baskısıyla Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ilk kez bu yıl sendikal hak ihlalleri nedeniyle Türkiye’nin de yer aldığı kara listeye alınan ülkeleri açıklamıyor! Yani, Bütün Ülkelerin Patronları Birleşti! Ama tabii ki insanlığın hayrına olacak bir davada değil, anti-demokratik uygulamalarda, kârlarına kâr katma davasında birleştiler! 
Patronlar ve hükümetler grev yasağını tartışmak istemiyor, burjuvazinin uluslararası çıkarları bunu gerektiriyor. Bu nedenle birleşip ortak hareket ediyorlar. Mesela bu nedenle Türkiye sendikal haklar konusunda en kötü 25 ülkeden biri olmasına karşın ILO'da görüşülmeyecek.
Düşmandan öğrenmek zorundayız! Patronların çıkarları yekpare değil, onlar kendi aralarında da rekabet etmek zorundalar. Ama işçi sınıfı ve emekçilere karşı çıkarları ortak ve bu söz konusu olduğunda enternasyonal çapta örgütlü hareket ediyorlar. Enternasyonal sınıfı enternasyonal örgütlenmeyle, işçi sınıfının Enternasyonal partisiyle devirebiliriz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder