11 Haziran 2012 Pazartesi

İşçi Sınıfının Şairi Nâzım Hikmet’i İMD'de Saygıyla Andık


İşçi sınıfının şairi Nâzım Hikmet'i aramızdan ayrılışının 39. yıldönümünde andık. İşçi sınıfıyla özdeşmiş ona özgü şiirlerini İMD’li emekçiler Nâzım yürekleriyle okudular.

Saat 1’de gerçekleştirilen etkinliğimize katılım oldukça fazlaydı. Etkinliğimizde Nâzım'ın şiirlerini biz işçi ve emekçiler için yazdığına, burjuvazinin Nâzım'ın hayatını ve verdiği mücadeleyi göstermeyip sanki bir aşk (kartpostal) şairiymiş gibi insanlara tanıtmasının yanlışlığına vurgu yapıldı. Gitar eşliğinde şiirleri okurken Devrim şehitlerini de anmayı unutmadık.
Nâzım Hikmet bizler için çok önemli bir şairdi, gerçekleri yazdığı için sürgün edilmiş, senelerce hapis yatmıştı, ama o Nâzım yüreğiyle gerçekleri yazmaktan hiç vazgeçmemişti. Nâzım'ın emekçi dostu olması bir yana, o en önemlisi bir örgütlü komünistti, yani işçi sınıfı devrimcisiydi. Nâzım bunu gururla haykırmış, bu nedenle bazı kesimler tarafından dışlanmıştı.


Nâzım’ı andıktan sonra şu an direnişte olan BEDAŞ işçilerinin İMD'nin de içinde bulunduğu sinevizyonu da gösterildi. BEDAŞ taşeron işçileri maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakmış, Taksim’de direniş çadırı kurmuştu İMD’li yoldaşların da desteklediği çadırda 20 günü doldurmuş bulunmaktayız. Direniş henüz kesin olarak kazanılmadı, ama Pazartesi patronlar işçiler arasında bir görüşme olacak. Umarım BEDAŞ işçisi haklarını alır.
Etkinliğin devamında Kartal sahile inip piknik yaptık. Böylece yoldaşlar bir etkinliğin de sonuna geldik. 

Güzel bir gündü, aramıza yeni katılan arkadaşlar disiplinli ve tertipli oluşumuza hayran kaldıklarını dile getirdiler. İMD’Lİ OLMAK AYRICALIKTIR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder