22 Haziran 2012 Cuma

BEDAŞ İşçileri Boğaziçi Köprüsü’nde Eylemdeydi!


BEDAŞ’ta sermaye cephesi direnişçi işçileri oyalıyor. Sermaye oyaladıkça işçilerin sabrı taşıyor. BEDAŞ direnişçileri bu tepkilerini dün Boğaziçi Köprüsü’nde eylem yaparak gösterdiler.
Sınıf ve mücadele arkadaşlarının Boğaziçi Köprüsü’nde yaptıkları eylem ve basın açıklaması sonucunda gözaltına alındığını öğrenen Enerji-Sen’de örgütlü BEDAŞ işçileri, önce Taksim’deki direniş çadırından BEDAŞ kapısına yürüyüp gözaltıları protesto ettiler, ardından 18.30’da Taksim tramvay durağında yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptılar. İMD olarak biz de aynı kararlılığımızla onların yanındaydık.


18.30’da BEDAŞ işçileri ve destekçi kurumlar Taksim meydanındaydı. Yapılan basın açıklamasının bir bölümü şöyleydi:

Günlerdir bakım çalışmaları ve trafik kazaları nedeniyle İstanbulluların ulaşım derdine konu olan Boğaziçi Köprüsü bugün biz enerji işçilerinin dertlerini ve taleplerini tüm kamuoyuyla paylaştığı bir eyleme sahne oldu.
32 gündür Taksim BEDAŞ önünde direnişte olan 120 BEDAŞ işçisinin, Adana’da 112 gündür direnişte olan 48 TEDAŞ işçisinin sesini duyurmak için Boğaziçi Köprüsü üzerinde bir basın açıklaması yaptık. Eylemimizi, şu an gözaltında olan genel başkanımız Kamil Kartal’ın eylem sırasında dediği gibi "Hak için, adalet için, hukuk için, açlığa karşı direnmek için, evimize ekmek götürmek için" gerçekleştirdik.
İşyerlerimizin önünde sürdürdüğümüz direnişlerde ve Boğaziçi Köprüsü’ndeki gösterdiğimiz kararlılık, gücünü güvenceli koşullarda çalışma ve insanca yaşam taleplerimizin haklılığından almaktadır.

Basın açıklamasının ardından kitle, DİSK’in Taksim metro çıkışında “ZALİMİN ZULMÜNE KARŞI DİRENECEĞİZ” kampanyası kapsamında açtığı standa doğru sloganlarla yürüdü. Kitle stant ziyaretinin ardından coşkulu sloganlarla direniş çadırına döndü.


Basın açıklaması ve yürüyüşler süresince sık sık “İşçiyiz haklıyız kazanacağız!”,“Direne direne direnişle zafere!”, “Yaşasın köprü eylemimiz!”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganları atıldı.
BEDAŞ işçileri Cuma öğleden sonra 3’te Galatasaray Lisesi önünden direniş çadırına yürüyecek. Biz de İMD olarak yine yanlarında olacağız.

Sen de BEDAŞ Direnişine destek ver, direnişe güç kat!
BEDAŞ işçisi yalnız değildir!
Direnen işçiler yenilmezler!
Zafer direnen emekçinin olacak!
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder