19 Haziran 2012 Salı

TEKEL’den TOGO’ya Direniş Sürüyor



Geçtiğimiz hafta TOGO direnişinin sesi Ankara sokaklarında daha güçlü bir şekilde yakılandı. Perşembe ve Cuma günleri İzmir Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerindeki TOGO satış mağazaları önünde büyük bir coşkuyla 1 saatlik oturma eylemleri gerçekleştirdik.
Cumartesi günü HDK’nin düzenlemiş olduğu 15-16 Haziran İşçi Direnişi Şenliği’nde TOGO işçileri ön plandaydı. Şenlik Atatürk Bulvarı’ndaki TOGO Mağazası önünden başladı. Meşrutiyet Caddesi üzerinden Sakarya Meydanı'na yapılan yürüyüş boyunca TOGO işçileri, aileleri ve çocuklarıyla en öndeydiler. TOGO işçilerinin çocukları “TOGO’DA BABALARIMIZ KAZANACAK” yazılı pankartı taşıdılar. 


İşçi eylemlerine çok alışkın olmayan Ankara sokaklarında, TEKEL direnişinden sonra bir kez daha gurur verici bir tablo yaşanıyor. Kortejden yükselen “TEKEL’den TOGO’ya DİRENİŞ SÜRÜYOR” sloganının anlamı bu nedenle çok büyüktü. Yol boyu Hava işçileri için dayanışma sloganları atıldı ve THY’yi boykot çağrısı yapıldı.  
Şenlik alanında TOGO işçisi arkadaşın yaptığı konuşmada, “15-16 Haziran işçi direnişinin coşkusuyla buradayız. Biz artık eski TOGO işçileri değiliz, artık bir sınıf olduğumuzu öğrendik. Örgütlenmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Biz artık sınıf bilincini kazanmış TOGO işçileriyiz”  demesi direnişin gücünü yansıtır nitelikteydi. 
Şenlik halaylar ve marşlarla son buldu.

YAŞASIN 15-16 HAZİRAN DİRENİŞİMİZ!
DİRENEN TOGO KAZANACAK!
ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK!
THY İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR!
YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder