4 Haziran 2012 Pazartesi

TOGO Direnişi Tüm Kararlılığıyla Devam Ediyor


TOGO direnişi 35 gündür tüm kararlılığıyla devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü TOGO işçilerinden Beyler Ağtaş tarafından TOGO direnişini temsilen Kayseri’ye direnişteki CEHA işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirildi. Mobilya ve aksesuar üretiminin yapıldığı CEHA fabrikasında Birleşik Metal İş’e üye oldukları için işten atılan  işçiler 7 Mayıs’ta direnişe geçmişti. Kayseri’ye gidilerek yapılan bu ziyaretle, TOGO ve CEHA işçileri sınıf dayanışmasının en güzel örneğini göstermiş oldular. Kayseri’deki TOGO mağazası önünde basın açıklaması yapılarak, TOGO patronunu teşhir eden bildiri dağıtımıyla işçi sınıfının birliğinden gelen gücü Kayseri’de yankılandı.
Hafta boyunca gelen ziyaretçilere CEHA direnişine yapılan ziyaretin coşkuyla anlatılması, direnişe geçen işçilerin, sınıf mücadelesini ve kardeşleşmeyi ne kadar hızlı bir şekilde öğrendiklerini bir kez daha göstermiş oldu.

TOGO patronu her geçen gün daha fazla köşeye sıkışıyor. TOGO patronu, direnişe geçmeden önce sendikasız olarak çalıştırılan bir işçi arkadaşı arayarak, 10 bin lira karşılığında açtığı davayı geri çekmesini istedi. Kuyruğu dik tutmaya çalışan patronun, para teklif ederek utanmadan “10 bin lira veririm, ama hakkımı da helal etmem” demesi, işçilerin gözünde patronu bir kez daha aciz duruma düşürürken, birlikteliğe olan güveninin tazelenmesini sağladı.              
Bildiri dağıtımları, her akşam yol boyu  atılan coşkulu sloganlar, iş çıkışı yoldan geçen araçlardan yükselen destek kornaları, TOGO patronunu ezmeye devam ediyor. Bizler de militan devrimciler olarak her gün TOGO işçilerinin yanında seslerine sesimizi katmayı sürdürüyoruz.
YAŞASIN TOGO İŞÇİLERİNİN ONURLU MÜCADELESİ!
YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI!
DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder