13 Haziran 2012 Çarşamba

Direnişteki TOGO İşçilerinden BEDAŞ İşçilerine Mektup


Fabrika önünde direnişe başladıkları ilk günden bu yana “ya sendika girecek ya kepenkler inecek” şiarıyla mücadeleye devam eden TOGO işçileri, direnişi güçlendirmek için birçok şey yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.
Mağaza önünde dağıtılan bildiriler, basın açıklamaları, yürüyüşler Ankara’da direnişin yankı bulmasını sağladı. Her ne kadar patron, işçiler arasında fabrikayı kapatacağı dedikodusunu yaymaya çalışıyor da olsa, Cuma günü CEPA Alışveriş Merkezi'ne yapılan kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması, işçilerin bunlara kulak asmayıp mücadeleye devam edeceklerinin yeni bir göstergesi oldu.
TOGO işçisi için bu direniş yalnızca kendilerinin sendikalaşma mücadelesi olmaktan çıkıp, sınıf mücadelesinin bir parçası haline gelmiştir. Bunu bizzat TOGO işçilerinin kendilerinden duyuyor ve görüyor olmak, işçi sınıfının militan devrimcileri olan bizlerin mücadele azmini bir kez daha artırmıştır.
Bunun ilk göstergesi, TOGO işçilerinin Kayseri’de başlayan CEHA direnişiyle dayanışmak amacıyla bir temsilci göndermeleriydi. (bkz. TOGO Direnişi Tüm Kararlılığıyla Devam Ediyor
Bu sınıf bilinciyle hareket eden TOGO işçileri geçtiğimiz Cumartesi günü de THY işçilerinin grev hakkını yasaklayan ve meclisten alelacele geçen yasaya karşı Hava-iş’in düzenlediği eyleme katıldılar.
Son olarak, İstanbul’da, Taksim’in göbeğinde BEDAŞ işçilerinin direnişte olduğunu öğrenen TOGO işçileri BEDAŞ işçilerine bir mektup yolladılar, bize de bu mektubun aracısı olmak düştü:

  Direnişteki BEDAŞ işçilerinden direnişteki TOGO işçilerine selam!

  Biz TOGO’da (ayakkabı fabrikası) Deri-İş sendikasına üye olduğumuz için işten atılan 35 işçiyiz. Daha güvenceli bir çalışmalı koşulu için örgütlendik ve sendikaya üye olduk. Bunun üzerine sendikaya karşı olan patronlar, örgütlü işçi istemedikleri için bizleri işten attılar. Biz de 35 arkadaşımızla birlikte fabrika önünde direnişe başladık.
  Direnişimizin 41. gününde iken bizler gibi direnen, mücadele eden tüm işçilerle dayanışma içerisinde olmanın sınıf mücadelesinin temel gereği olduğunu biliyoruz.
 Siz BEDAŞ işçilerinin patronun bu saldırılarına karşı ve taşeronlaşmaya karşı başlattığınız mücadeleyi ve direnişinizi sonuna kadar destekliyoruz. Yalnız olmadığınızı unutmayın.
   Yaşasın sınıf dayanışması!
Direnişteki TOGO işçileri
08.06.2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder