6 Haziran 2012 Çarşamba

Kangal Dernekler Federasyonu Pikniğindeydik


İMD olarak, 3 Haziran Pazar günü, Kangal Dernekler Federasyonu’nun (KDF) düzenlediği “Kangal Türküsü Yaza Merhaba Pikniği”ndeydik.
Piknik Sarıyer’de, Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı’nda yapıldı. Sabahın erken saatlerinde oraya vardığımızda gözümüze çarpan ilk şey ciddi bir emek harcandığıydı: Her köye ait piknik alanının dernek flamalarıyla işaretlenmesi, alana girişte yapılan kontroller, hummalı bir şekilde konserlerin verileceği platformun hazırlanışı…
Böylesine büyük bir pikniğe –kürsüden bir ara on bin kişi(!!!) olduğumuz bilgisi verildi– kurum olarak ilk defa katılıyorduk. Heyecanlıydık. Doğrusu, biraz deneyimsizdik. Biraz da öğrenmek için gelmiştik, böyle organizasyonlara nasıl hazırlanmak gerektiğini.
Dernekteki yoldaşlarımızın çoğunluğunun önceden belirlenen programlarının ve Kadıköy'de kürtaj karşıtı eylem olması nedeniyle bu pikniğe temsilci düzeyinde katıldık.
İlk işimiz standdan sorumlu arkadaşı bularak stant açılacak yeri öğrenmek oldu. Çok geçmeden arkadaşı bulduk. Standların açılacağı yere geldiğimizde büyük bir şok geçirdik! Devrimci kurumlara stand açma izni verilmişti verilmesine ama uygun görülen yer, etrafı tel örgülerle çevrili bir basketbol sahasıydı! Şaşkınlığımız sürerken top oynayan genç arkadaşlarımızın arasında masamızı açmaya, broşürlerimizi ve yazılarımızı yerleştirmeye başladık. Çevremize baktığımızda beş-altı kurumun daha masa açıp beklediğini gördük. Doğrusu daha fazla kurum göreceğimizi umuyorduk.

Standlara bütün gün boyunca toplasak 40-50 kişi bakmaya ya geldi ya gelmedi. KDF’nin böyle bir niyeti olsun ya da olmasın, devrimcileri kitleden “uzak tutma”nın daha güzel bir yolu bulunamazdı sanırım.
Akşama doğru bir kurumdan gelen çağrı üzerine hemen bir komite oluşturup yönetimle konuşmaya gittik. Önce federasyonun eski başkanını gördük, rahatsızlığımızı dile getirdik. “ben de sizinle aynı fikirdeyim, gelin yeni başkanımızla konuşalım” dedi. Yeni başkana da durumu anlattık. Güler yüzlü, samimi bir ifadeyle “arkadaşlar lütfen bunda bir kasıt aramayın. Bizim ilk pikniğimiz bu, dolayısıyla acemiliklerimiz olabilir. Üzgünüz. Ama bir dahakine daha dikkatli olacağız” şeklinde yanıt aldık. Biz de İMD olarak “en azından platformdan bir duyuru yapın. Bu kitaplar, broşürler, yazılar bu insanlar için yazıldı, başka kimse için değil” dedik.
Stand alanına döndüğümüzde talep ettiğimiz duyuru yapıldı. Tabii değişen bir şey olmadı. Ama tepkilerimizi ve ricamızı dile getirmemiz önemliydi. Biz de bir sonraki piknikte daha dikkatli olmak gerektiği sonucuna vardık.
Bunların dışında KDF'nin Sivas Katliamı, kürtaj tartışması vs. sorunlara ilişkin pankartlar hazırlayıp piknik alanının birçok yerine asması, tarafını belli etmiş olması bizim için önemliydi. Ayrıca kitlenin, Erdal Bayrakoğlu, Erdal Erzincan, Mustafa Özarslan, Rojda, Ahırkapı Roman Orkestrası’na alkışlarla desteği görülmeye değerdi.
İşçi sınıfının yolunda, işçilerin olduğu her yerde!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder