18 Kasım 2011 Cuma

Almanya'da Faşist Cinayetler ve Enternasyonalizm

Almanya'da neo-Naziler (aşırı milliyetçiler, yani faşistler) göçmen Türk emekçileri öldürmeye devam ediyorlar. Son dönemde bu saldırılar daha da artış gösterdi. Dünyanın başka ülkelerinde de göçmenlere yönelik benzer saldırılar var.
Economist dergisinin verilerine göre, dünyada şu an ilk kuşak göçmen sayısı 215 milyon, yani dünya nüfusunun yüzde üçü. Sadece Çinli göçmenlerin sayısı Fransa'da yaşayan Fransızlardan fazla. 
Kapitalizmde enternasyonalleşen ekonominin ayrılmaz bir parçası da bu. Burjuvazinin yarattığı enternasyonal yaşam sermaye için yeni yeni kârlar ("küreselleşme"); işçi ve emekçiler için ise ölümler, kölece çalışma koşulları, kaçak hayatı vb. demek. 
O halde, Sosyalist Enternasyonalizm nedir? 
Almanya’da neo-Nazilere karşı Türkleri, Türkiye’de de şovenistlere karşı Kürtleri savunmaktır. Lenin buna “olumsuz” görev diyor, yani ezilenlere bir vaatle (“olumlu” ya da "yapıcı" görev) gitmeyiz, öncelikle ezenlere karşı dururuz. Sorunlarımızın kaynağını göçmenlerde ya da "öteki"lerde değil, egemen sınıfta, yani sermaye cephesinde ararız. 
İşçi sınıfının her ülkede bu enternasyonalist bilinci edinmesi burjuvaziden bağımsızlaşması için temel koşullardan biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder