17 Kasım 2011 Perşembe

Cihan Kırmızıgül'e Özgürlük!


Öyle bir ülke ki, puşi taktığınız için “şüpheli” konumuna düşebiliyorsunuz. Üniversite öğrencisi Cihan Kırmızıgül bu gerekçeyle 22 aydır tutuklu ve son duruşmasında da tahliye çıkmadı, aksine yeni savcısı 45 yıl hapsini istedi. 
Puşi taktığı için bir insana 40 küsur yıl hapis isteyen bir yargı var. Utanç verici! Cihan Kırmızıgül'e özgürlük!
Geçen seneki referandumdan demokrasi çıkacağını düşünenlerden hiç ses çıkmıyor. 
İMD olarak o dönemde de dediğimiz gibi, yargıda vb. nispi de olsa somut bir demokratikleşme yaşanacak olsaydı, değişikliği kimin yaptığına bakmadan "evet" dememiz gerekirdi, ama referandumun bununla bir alakası yoktu: 
"Referandumun niteliği, anayasa değişikliği ya da 12 Eylül’e karşı olup olmamak değildir. Burjuvazinin bizi ittiği tuzağa düşerek, anayasa maddelerini tartışmaya çalışmak ve bunlara dair değerlendirmeler üzerinden karar vermek kabul edilemez" demiştik. Neden?
8 yıldır iktidarda olan bir burjuva partisine oy verip, onun toplumsal tabanını iyiden iyiye güçlendirdikten sonra, onun otoriterleşme vb. değil, demokratikleşme adımları atacağını düşünmek ("görece daha demokratik" bir işleyişin olacağı vehmine kapılmak) Marksizm değil, Birikim'ciliktir de ondan!
Şimdi, referandum sonrası TC'de ne var? KCK komploları, tutuklu yazarlar, yargısız infazlar, infazcı yargı, medya tekeli vb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder