11 Kasım 2011 Cuma

Son KCK Operasyonlarının Anlamı

Kürt sorununda kırık plak yeniden “asayiş sorunu”nu çalıyor, “nokta operasyonlarla bu işi bitiririz, hem dağda hem ovada” deniyor. Seçim yazımızda, "AKP artık gerçek anlamda muktedirdir. AKP on yıllık egemenliğinde burjuva devlet aygıtının ve genel olarak burjuva yönetim aygıtının (basından yerel yönetimlere dek) tüm gözeneklerine sızdı” demiştik. Operasyonları böyle bir muktedir yürütüyor. 
Referandumda "evet" diyen sosyalistler bu yüzden yanıldılar. Gerçek bir muktedir ile yüz yüze olduklarını görmeden, kendi niyetlerinden bağımsız olarak, AKP'nin toplumsal tabanını güçlendirdiler. bugün gördüğümüz türde yeni bir "konsept" devreye sokulacakken, AKP'den demokratik parça koparmak olarak yorumladılar değişiklik paketini (paketin içeriğini hiç anlamadıklarından bahsetmiyoruz bile!).
Referandum yazımızda, referandumun anayasa değişikliğiyle alakası olmadığını, paketin içeriğine bakıp tartışma yürütmenin burjuvazinin oyununa gelmek olduğunu, "parça koparılsa" bile işe yaramayacağını söylemiştik. Görüldüğü gibi, ortada anayasa falan yok.
Son operasyon: Kürtlerin kendi kaderini tayin hakkını eğip bükmeden savunan her sosyalist artık doğrudan hedef tahtasında 
Yani: Çatı partisi ayaklarına Kürt hareketine yaklaşan Türk kökenli aydınlar, sosyalistler vb. bir daha düşünün, başka bir "sosyalizm" mümkün!
3 Kasım 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder