14 Kasım 2012 Çarşamba

AKP’nin “İyileştirdiği” Sağlık Sistemi



Geçen gün, anneannem vefat ettikten sonra ilk defa hastaneye gittim. Sözde “yenilendi, artık çok daha iyi” denilen hastane koşulları bana ne kadar da “yeni” olduğunu gösterdi. Numara aldıktan sonra 30-45 dakika bekliyorsunuz. Çok hastasınız, ölüyorsunuz, ama yine de kuyrukta bekliyorsunuz. Hayır, tek kötü durumda olan ben değilim, en az 50-60 hasta var, saat öğle arasına yaklaşınca doktor dışarıya çıkıp kaç hasta var, ona göre öğle arasına gireceğini hesaplıyor. Bir emekçi olarak o da haklı, dakika başına en az 5 hasta bakmakla yükümlü ve hatta ne kadar hızlı tedavi ederse o kadar puan alacağı söyleniyor.
Bu düzen içerisinde yaşamak, hasta olduğunuzda iyileşmek oldukça zor. Bir an çıkıp gitmeyi düşünüyor insan… para verip özel hastaneye gidebilir hale geliyor… ve en iyi tedavi şekli de bu! Anneannem o kadar yıl hastanelere gidip geldi ve sağlığı artık buna müsaade etmedi... Bekleyen hastaların kızgınlıkları buraya gelince daha kötü olduklarını anlatmaları vs., insan daha da doluyor.
Yaşadığımız bu düzen içerisinde insanların en temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hakkı ve anayasanın da en önemli ilkelerinden olan yaşama hakkı nerede kalıyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder