9 Kasım 2012 Cuma

ODTÜ'de Süresiz, Dönüşümlü Açlık Grevi

Cezaevinde bulunan 700’ü aşkın Kürt tutsağın 12 Eylül’den bu yana sürdürdükleri açlık grevi bugün 59. gününe girerken, 4 gün önce 10 bin tutsağın daha açlık grevine başlaması ve bunun yanı sıra dışarıda açlık grevlerine olan desteğin büyümesi, Kürt halkının bu direnişini güçlendirmiş ve devleti Kürt sorununun çözümü konusunda iyice köşeye sıkıştırmıştır.
Anadilde eğitim, anadilde savunma, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gibi Kürt sorununun çözümünde kilit öneme sahip olan bu taleplerin kabul edilmesi ve ölümler başlamadan bu sorunun çözülmesi için ülke genelinde ciddi bir kampanya başlatılmıştır. Bugünlerde soruna duyarlı olan herkes “Ölüm değil, çözüm istiyoruz!” diye haykırıyor. Sorunun çözümü için akademisyenler imza kampanyası düzenliyor, sanatçılar çözüm çağrısında bulunuyor, öğrenciler cezaevindeki tutsakların direnişine destek olmak için açlık grevlerine başlıyor, ülke genelinde sürekli eylemler yapılıyor. Toplumun geniş bir kesimi içerisinde bu konu konuşulmaya, tartışılmaya başlanıyor.
Gelinen nokta, sorunun çözümüne yaklaştığımızı, ancak AKP hükümetinin, itibarını sarsmadan, kitlesini kaybetmeden sorunu nasıl çözeceğini düşünmeye başladığı bir süreci işaret ediyor. 

Ancak AKP hükümeti bunları düşüne dursun, ne Kürt halkının ne de Kürt halkının haklı taleplerini savunanların kaybedecek bir dakikası bile kalmamıştır. Ölümler başlamadan çözüme gidilmesi için, demokratik sorunları çözmekten aciz olan burjuva hükümete hiç bir şekilde güvenilmemekte ve onu çözüme itmek için verilen mücadele devam etmektedir.
Daha önce Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nde öğrencilerin başlattığı açlık grevi ODTÜ’de de 1 Kasım’dan bu yana devam etmektedir. ODTÜ öğrencileri 8 gündür sürdürdükleri süresiz, dönüşümlü açlık greviyle cezaevindeki tutsakların taleplerinin kabul edilmesini ve Kürt sorununda çözüme gidilmesini talep ediyorlar ve talepler karşılanmadan, cezaevlerindeki açlık grevleri son bulmadan bu eylemlerini sonlandırmayacaklarını dile getiriyorlar. Yurtlar bölgesine kurulan direniş çadırı her geçen gün öğrencilerin, öğrenci topluluklarının ve akademisyenlerin desteğiyle büyüyor, güçleniyor. Direniş çadırından şu sloganlar yükseliyor:
Ölüm Değil, Çözüm İstiyoruz!
Yaşasın Zindan Direnişimiz!
BijÎ Berxwedane Zindana!
ODTÜ'den Bir İMD'li


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder