5 Kasım 2012 Pazartesi

Ölüm Değil Çözüm İstiyoruz



İMD olarak 4 Kasım Pazar günü, Aksaray’da, “Ölüm Değil Çözüm İstiyoruz!” demek üzere Açlık Grevine Destek eylemindeydik.
Kolluk kuvvetleri yürüyüşe ve basın açıklamasına izin vermediği gibi henüz kitlenin toplanamadığı, slogan dahi atmadığı ara sokakları da gaza boğdu. Saldırmadan önce “kameraları kapatın!” komutu verdi ve saldırıları neticesinde sivil halk, özel araçlar ve esnaf da büyük zarar gördü.
Eylem, gaz ve suya maruz kalan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku vekillerinin BDP Fatih İlçe binasında yaptığı basın açıklamasıyla son buldu.
Başbakan geçtiğimiz hafta açlık greviyle ilgili önce “Adalet bakanımı gönderdim, durumları gayet iyi. Açlık grevi diye bir şey yok, gizli gizli yemek yiyorlar. Gerekirse müdahale edilir” demiş, sonra açlık grevinde yalnızca bir kişinin olduğunu iddia edecek kadar pervasızlaşmıştı!
Görülen o ki başbakan açlık grevindekileri sessiz kalarak ölüme terk etmenin yeterli olmadığını görerek  gecikmeden kastettiği müdahaleyi uygulamaya koyuyor; Kitleyi gaz ve suya boğmak, şiddet uygulamak, onlarca kişiyi gözaltına almak!
Açlık grevinde kritik günlere girmiş olan siyasi tutsakların mücadelesinde yanlarındayız.
Direne direne kazanacağız!
İçeride Dışarıda Hücreleri Parçala!
Biji Bıratiya Gelan!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder