1 Kasım 2012 Perşembe

Bursa’da Faşist Saldırılar Sürüyor



Bursa’da dört gün önce açlık greviyle ilgili basın açıklaması için yapılacak yürüyüşe polis-faşist işbirliğiyle gerçekleşen saldırılar dört gündür devam ediyor.

Pazar günü yapılan basın açıklamasına polis-faşist işbirliğiyle yapılan saldırıdan sonra yaklaşık yüz kişilik faşist güruh BDP Yıldırım ilçe binasına saldırdı. Salı günü ise faşistlere karşı topyekûn direniş kararı alan BDP’liler kendilerine ve mahalledeki Kürt emekçilere yönelik saldırıyı püskürttüler. Çatışmanın sonunda faşistler Yavuz Selim mahallesinden dörtnala kaçtılar. Böylece Kürt halkı kendisine yönelik faşist saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu, istediği takdirde bu saldırılara karşı nasıl cevap vereceğini de göstermiş oldu.
Bursa valisi ise adeta mahalleye saldıran faşist saldırganları destekleyen bir basın açıklaması yaptı. “Bursa’da huzurun bozulmaması için aklıselim davranan sağduyulu Bursalı vatandaşlara özellikle teşekkür ederim” diyen Bursa valisi tehditlerine şöyle devam etti : “Devlete ve vatana kalkan el kırılır ve kırılacaktır ama bunu devlet kıracaktır. Devlete kalkan eli, vatana uzanan eli devlet kıracaktır; devlet adına başkaları değil. Bunun altını çiziyorum. Güvenliği devlet olarak en üst düzeyde sağlayacak gücümüz de, irademiz de kararlılığımız da var. Hiçbir suçun cezasız kalmayacağını herkes bilsin. Kendilerine dönük sevgimi çok iyi bilen Bursalıların bu tahrik edici bir avuç insanın tahriklerine kapılmadan kendi işlerine devam ederek çalışmalarını sürdürmelerini istiyorum. Devlet bu yanlışı yapanların hesabını mutlaka soracaktır ve gereken dersi verecektir.”
Sosyalistler olarak devrimci tutsakların açlık greviyle olan dayanışmayı yükseltmeli ve Kürt halkına yönelik faşist saldırılarda Kürt halkına gereken desteği vermeliyiz.
Yaşasın halkların kardeşliği!
Bıji biratiya gelan!
Bursa’dan İMD’'liler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder