29 Aralık 2012 Cumartesi

Roboski/Uludere Katliamında Öldürülen Kürt Emekçileri Anıldı


Taksim’de Anma

Türkiye’de burjuva cumhuriyetinin gerçekleştirdiği en kanlı katliamlardan biri olan Roboski/Uludere katliamından bu güne tam bir yıl geçti!

Başta Roboski olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde katledilen 34 Kürt emekçisi anıldı. Birçok kurumun destek verdiği Taksim'deki anmaya yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüş 18.30 gibi başladı. Tünel'den meydana kadar yapılan meşaleli yürüyüşte, kitlenin öfkesi sloganların gür bir şekilde atılmasında ifadesini buldu. Yaşanan sürecin anlatıldığı basın açıklamasının ardından anma ve protesto sona erdi. 

Yürüyüş sırasında sıkı sık "Roboski'yi unutma, unutturma!", "Katil devlet hesap verecek", "Roboski'nin katili AKP hükümeti!", "Kürdistan goristan ji bo faşistan", "Kürdistan faşizme mezar olacak!", "Biji bıratiya gelan!" "Yaşasın halkların kardeşliği!" sloganları atıldı.

 
 

34 Dakika Roboski İçin Adalet!

Saat 9'u gösterdiğinde ise tramvay durağında Adalet Nöbeti başladı. Yapılan oturma eyleminde en önde, katledilenlerin fotoğraflarının bulunduğu, çevresi yanan mumlarla çevrili bir afiş yere serildi. Bir yandan çalınan ağıtlar dinlenirken, bir yandan 34 Kürt emekçisini tek tek anlatan şiir dinletildi.

Daha sonra  Roboski ile ilgili çeşitli sloganların ve taleplerin yazılı olduğu ateşli balonlar gökyüzüne salıverildi. Anma etkinliği sloganlarla sona erdi.
 

Kartal’da Anma

Geçen yıl 28 Aralık’ta ekmek parası için bedenlerini dağa vuran köylülerin devlet tarafından hunharca katledişinin sebebiyle benzer bir eylem de Kartal’da yapıldı.
 

34 can 34 fidan katledildi sebepsiz ve nedensizce!

Ölüm onların alnına yazılmıştı sanki...

Katliamın üzerinden tam bir yıl geçti ve tek bir adım atılmadı!

Roboski’yi anmamıza bile izin vermedi devlet!

Biz bugün İMD olarak Kartal’da Roboski’yi unutmadığımızı, bu işin peşini bırakmayacağımızı, bu olayın kaza değil, katliam olduğunu haykırdık. Katılım oldukça iyiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder