21 Aralık 2012 Cuma

Üniversiteleri AKP’ye Teslim Etmeyeceğiz!


Geçtiğimiz günlerde ODTÜ’de yaşanan, polis (devlet) terörünü bir kez daha protesto etmek için Taksim’de bir araya geldik.

İşçi-öğrenci ele ele Taksim Meydanı’ndan başladığımız yürüyüşte “Tayyip savaş, gençlik barış istiyor!”, “Her yer ODTÜ, her yer direniş!”, “AKP defol, üniversiteler bizimdir!” ve “Üniversitelerimizi AKP’ye teslim etmeyeceğiz!” sloganlarını hep bir ağızdan söyleyerek, Demirören iş merkezinin önüne kadar geldik.

Oturma eylemine başladığımız Demirören iş merkezi önünde sloganlarımızla üniversiteleri asla sermayeye teslim etmeyeceğimizi bir kez daha dile getirdik. Galatasaray Lisesi önüne geldiğimizde, hem tramvay hem de araç yolunu trafiğe kapatarak basın açıklaması gerçekleştirdik. Ardından sloganlarımızdaki gücümüzü ve nefretimizi oluşturduğumuz halaya yansıttık ve uzun bir süre devam eden halayımız ve türkülerimiz eşliğinde eylemimiz buldu.

ODTÜ’de ve her yerde yaşanan polis (devlet) terörünü kınamak için değil, yok etmek için mücadele etmemiz; mücadele etmek için de örgütlenmemiz şart!

Yaşasın örgütlü mücadelemiz!       

İMD’li bir mobilya işçisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder