13 Aralık 2011 Salı

ADALET 3 YILDIR SİNTER’E UĞRAMIYOR!

GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR!
Sinter Metal işçileri olarak 22 Aralık 2008'de TC Anayasası’na güvenip sendikaya üye olduk, ama karşılığında işten atıldık. Başbakan "iki sendika bile serbest" derken, biz bir tanesi yeter diyip Birleşik-Metal'e üye olduk, karşılığında işten atılıp 17 ay fabrikanın önünde direnmek zorunda kaldık. Bu yüzden "Demokrasi ama kime demokrasi?" diyoruz
TC Anayasası’na göre 2 ay işe geri dönüş, 2 ay da temyiz olmak üzere 4 ayda sonuçlanması gereken davada ne yazık ki 3 yılı aşkın bir süredir Sinter işçileri olarak süründürülüyoruz. Bugün bu ülkeyi yönetenler, demokrasiden bahsedenler, adaletten bahsedenler bütün bu olanlara göz yumuyorlar ve aslında açıkça taraflarını gösteriyorlar. Biz Sinter işçileri daha sağlıklı bir yaşam çerçevesinde çocuklarımız ve kendi geleceğimiz ve de sınıfımızın geleceği için başımız dik, alnımız açık bir onur direnişi veriyoruz. 3 yıldır şunu da çok iyi biliyoruz ki, bu onur biz bütün işçilere mahsus bir durumdur, dava hepimizin davasıdır. 
Gün dayanışma günüdür, gelin ayın 22’sinde Sinter’in 3. yıldönümünde Sinter işçilerini yalnız bırakmayalım, birlik olalım gücümüzü gösterelim!
YILGINLIK YOK, DİRENİŞ VAR!
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA, YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ!
YAŞASIN MİLİTAN SINIF MÜCADELESİ!
Sinter Metal Direnişçisi İşçiler
Sinter Metal direnişi için, ayrıca bkz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder