13 Aralık 2011 Salı

Kahrolsun Festus Okey'in Katilleri!

20 Ağustos 2007’de gözaltında burjuva devletin polislerince öldürülen Nijeryalı Festus Okey’in duruşması bugün sonuçlandı ve katil devlet yine adamlarını korudu: Beyoğlu karakolundan polis memuru Cengiz Yıldız 4 yıl 2 ay ceza aldı. Dahası Festus Okey’in avukatından gelen bilgiye göre, mahkeme başkanı bu cezayı bile ilk başta “çok” görmüş ve para cezasına çarptırılmasını teklif etmiş!
Biz işçiler açısından bu davanın anlamı açıktır: Festus Okey'in katillerine 4 yıl 2 ay ceza veren devlet ezenlerin devletidir, işkenceci katillerin devletidir. Kahrolsun burjuva "adalet"i!  
Kapitalist toplumda katmerli bir şekilde ezilen bir insandı Festus Okey! Festus Okey'in katledilmesi onun hem emekçi kimliğine, hem göçmen kimliğine, hem de siyahi kimliğine bir saldırıdır. 

adımizleri

Lenin’in Ne Yapmalı?’daki uyarısını hatırlayarak toplumdaki tüm ezilenlere sahip çıkmak sınıf bilinçli işçilerin görevidir.
“İşçilere kendilerinin siyasal bakımdan ezildiklerini açıklamak yetmez. Bu baskının her somut örneği ele alınarak ajitasyon yürütmek gerekir. Bu baskı toplumun çeşitli sınıflarını etkilediğine göre, hayatın ve faaliyetin en çeşitli alanlarında (meslek, genel yurttaşlık, özel hayat, aile, din, bilim vb.) tezahür ettiğine göre, siyasal teşhiri tüm yönleriyle örgütlemeye girişmediğimiz takdirde, işçilerin siyasal bilincini geliştirme görevimizi yerine getiremeyeceğimiz çok açık değil midir?
Eğer işçiler, hangi sınıfı etkiliyor olursa olsun, zorbalık, baskı, kaba kuvvet ve suiistimalin her türlüsüne karşı tepki gösterecek şekilde eğitilmezlerse ve dahası bunlara karşı, başka herhangi bir açıdan değil de, komünist açıdan tepki gösterecek şekilde eğitilmezlerse, işçi sınıfının bilinci, gerçek bir siyasal bilinç sayılamaz. Eğer işçiler, diğer toplumsal sınıfların her birini, entelektüel, manevi ve siyasi yaşamlarının bütün belirtilerinde gözleyebilmek için somut ve öncelikle güncel siyasal olaylardan ve olgulardan yararlanmasını öğrenmezlerse, emekçi kitlelerin bilinci gerçek bir sınıf bilinci olamaz.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder