17 Aralık 2011 Cumartesi

İMD Metal İşçileri Bildirisi

MİLİTAN SENDİKACILIK ANLAYIŞINI YÜKSELTELİM!
Mücadeleci metal işçileri,
Birleşik Metal-İş’in 18. Kongresinin yapıldığı bugünlerde biz işçiler için son dört yılın muhasebesini yapmak ve “nasıl bir sendika istiyoruz?” sorusuna cevap bulmak bir zorunluluktur.
NASIL BİR SENDİKA İSTİYORUZ?
1.  Sermaye ve devletle işbirliği yapmayan,
2.  Her koşulda işçi haklarını savunan, savunurmuş gibi yapmayan,
3. İşçilerin kendi arasında örgütlendikten sonra kapısını çaldığı değil, işçilerin kapısına giderek örgütlenme çalışması yapan,
4. İşyerlerinde, şubelerde ve bölgelerde seçilmiş temsilcilerin çeşitli ayrıcalıklar elde etmek amacıyla değil, gerçekten sınıf çıkarlarını savunmak amacıyla hareket ettiği,
5. Sendikacılığın % 50+1 gibi matematiksel hesaplara indirgenmediği, sınıf bilinçli işçilerin sayısını arttıracak ve işçileri yarının zor zamanlarına hazırlayacak,
6.  İşçilerin toplu sözleşme süreci başta olmak üzere her türlü süreç hakkında bilgilendirildiği ve alınan kararlarda doğrudan söz sahibi olduğu şeffaf bir sendikacılık anlayışını benimseyen,
7. Başta üyeleri olmak üzere işçileri alınan her türlü kararı sorgulayabilecek sınıf bilinçli işçilere dönüştürmeyi ilke edinen,
8. Kendi sendikasının dışındaki işçilerin de haklarını savunarak sadece tek bir işyeri ya da sektöre hapsolmadan tüm işçilerin, işsizlerin, kayıt dışı çalışan işçilerin ve ev işçilerinin haklarını savunan bir sendikacılık anlayışı.
İşçi Mücadele Derneği (İMD) olarak diyoruz ki;
Elbette ki dert ekmeğimizi büyütmek, ama tek dert bu değil! Sermayenin bize yalnızca işyerlerimizde değil, hayatın her alanında örgütlü şekilde saldırdığı kapitalist düzende işsizlik, açlık, savaşlar gibi her türlü soruna karşı dünya işçi sınıfı olarak militan, yani direngen, kararlı ve bilinçli bir mücadele yürütmekten başka çaremiz yok.
Bu adaletsiz düzeni yok edecek olan, dünyadaki tüm değerleri üreten biz işçilerin örgütlü mücadelesidir. İşte bu yüzden bugün mücadele etme kararlılığını göstermiş Philips, Sinter, Gürsaş, Casper, Samka, Çelmer, Civtaş, Mutaş vb. işçilerinin yanında, mücadele alanlarında olmak bizim için bir görevdi ve biz bu direnişlerden önemli dersler çıkardık.
Gördük ki,
Sendikalar, işçileri bir sınıfın parçası olarak örgütlemedikleri, işçileri aileleri ve sosyal çevreleriyle birlikte kazanamadıkları (işçilerin aynı zamanda evi olamadıkları), bununla birlikte işçilerin sendika üyeliğini aidat vermekten öteye tanımlayamadığı ve sendikayı kendileri olarak değil de ayrı bir kurum olarak görerek kendisi adına karar almasına karşı çıkmadığı sürece kaybetmeye mahkûmdur.
Oysa SENDİKALAR İŞÇİLERDEN BAĞIMSIZ BİR KURUM DEĞİL, İŞÇİLERİN BİRLİĞİDİR yani İŞÇİLERİN TA KENDİSİDİR! İşçi sınıfının verdiği mücadeleyle kurulmuştur ve yine işçi sınıfının mücadelesine göre şekillenecektir!

İŞÇİ MÜCADELE DERNEĞİ tüm Birleşik Metal-İş delegelerini, işçi sınıfının yalnızca ekonomik değil her türlü demokratik hak mücadelesine sahip çıkacak, yalnızca işçilere yönelik saldırılar arttığında değil öncesinde de eylem örgütleyecek, işçileri sınıf bilinçli ve örgütçü işçilere dönüştürmeyi ilke edinen ve hayatın her alanında sınıf mücadelesini savunan militan sınıf sendikacılığına çağırıyor!
Gelin hepimiz birer örgütlenmeci olarak çalışarak işyerlerimizi, evlerimizi ve mahallerimizi birer mücadele alanına dönüştürelim!
Çünkü,
İşçi sınıfının Kurtuluşu Kendi Eseri Olacaktır.

Tüm işçileri sınıfımızın ortaklaşması ve güçlenmesi mücadelesinde, İşçi Mücadele Derneği olarak Kartal’daki derneğimizde düzenlediğimiz toplantı ve etkinliklere de bekleriz.

Adres: Acıçeşme Sok. No:11/1 KARTAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder